HOUTDRAADBOUTEN

1-36 van 235

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1-36 van 235

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Houtdraadbouten
Houdraadbouten zijn zeskantige bouten. Ze worden vaak gebruikt om verschillende onderdelen van hout met elkaar te bevestigen. Het voordeel is de sterkte, houtdraadbouten zijn vaak sterker dan andere houtschroeven en zullen ook niet snel buigen of afbreken. Ook kunnen houtdraadbouten gebruikt worden om balken van hout op de muur (beton of steen) te zetten. Hiervoor is wel een plug vereist. Daarnaast zijn houtdraadbouten geschikt voor het ophangen van radiatoren en het bevestigen van schuttingen.

Bij houtdraadbouten is voorboren vaak nodig om een goede verbinding te krijgen. Hierbij is het belangrijk om de juiste boor te gebruiken. Wanneer deze te groot is, zal de verbinding minder sterk zijn. Voorboren voorkomt ook dat het hout gaat splijten. Houtdraadbouten hebben vaak een grote diameter dus zal het hout eerder gaan splijten. Let daarbij ook op dat de bout niet te strak in het hout wordt gedraaid. Om dit te voorkomen kun je ook gebruik maken van een ring.

Kies de juiste houtdraadbout
Bij de Schroevengroothandel leveren we RVS houtdraadbouten en verzinkte houtdraadbouten. RVS is geschikt voor vochtige ruimtes en buiten aangezien deze bouten niet zullen gaan corroderen. Binnen kun je de verzinkte houtdraadbout prima gebruiken.

Vooral de juiste lengte is belangrijk. Lang genoeg voor een stevige verbinding, maar niet te lang zodat je het risico loopt dat de bout helemaal door het hout heen draait en aan de onderkant weer tevoorschijn komt.

Uiteraard is het juiste gereedschap ook van belang. Het nadeel van houtdraadbouten is dat je ze aan moet draaien met een doppenset of steeksleutel. Dit duurt langer dan het verwerken van een andere schroef die je met een accuboormachine kunt verwerken. De meest gangbare maten houtdraadbout zijn M6, M8 en M10. Voor M6 heb je de sleutelmaat 10 nodig, voor M8 heb je de sleutelmaat 13 nodig en voor M10 heb je de sleutelmaat 17 nodig.

Als alternatief voor de houtdraadbout kun je ook kiezen voor onze tellerkopschroeven. Deze kun je sneller verwerken en hebben een vergelijkbare klemkracht.

Als je de juiste houtdraadbouten en het juiste gereedschap in huis hebt dan staat niks je meer in de weg. Toch nog vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag!

Daarom Schroevengroothandel

 • Altijd de scherpste prijzen
 • Gratis levering vanaf €60.- (BE va. €90.-)
 • 2 jaar garantie
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info iDealpostNLDHL