Parkers

Van hoog naar laag sorteren

1-36 van 301

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-36 van 301

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Parkers worden ook wel zelftappers of plaatschroeven genoemd. Ook de naam zelftappende schroef wordt gebruikt. Het betekent allemaal hetzelfde, namelijk een schroef die zichzelf vastzet in plaatstaal. Daarom heeft een parker of plaatschroef een schroefdraad van gehard staal wat helemaal doorloopt tot aan de kop. Je moet een parker wel voorboren. Maar je hoeft hem niet te tappen, omdat de parker zijn eigen schroefdraad tapt. Dat scheelt dus veel tijd bij de verwerking.

Parker schroeven komen met cilinderkop, lenskop of platkop. Afhankelijk van waar je de schroef voor gaat gebruiken, bepaal je welke kop je gebruikt. Een cilinderkop is altijd zichtbaar. Voor een mooie afwerking kies je voor een platkop, die verzinkt in het staal. Een lenskop is een platkop parker met een bolle afwerking. Dit wordt vooral veel gebruikt in de afwerking bij RVS materialen, zoals bijvoorbeeld deurbeslag.

Schroevengroothandel heeft een groot aanbod parkers, variërend in diameeter van 2,9mm tot 6,3mm. Uitgevoerd in verschillende materialen zoals RVS, verzinkt en zwart verzinkt. Uiteraard dezelfde dag gratis verzonden indien uw orderwaarde boven de 60 euro komt.