GIPSPLAATSCHROEVEN

1-36 van 67

  1. 1
  2. 2

1-36 van 67

  1. 1
  2. 2

Gipsplaatschroeven

Gipsplaatschroeven worden ook wel snelbouwschroeven genoemd en worden gebruikt voor het monteren van gipsplaten op een houten of metalen onderconstructie. Deze schroeven zijn gefosfateerd, wat betekent dat er door middel van een chemisch proces een laagje onoplosbare fosfaten op de schroef is aangebracht. Hierdoor gaan gipsplaatschroeven geen chemische reactie aan met het gips, waardoor verkleuring wordt voorkomen. Ook zorgt dit ervoor dat de schroeven na het stucen van de gipsplaten niet gaan roesten. Gipsplaatschroeven beschikken tevens over een zogeheten 'trompetkop'. Door deze speciale kopvorm kan de schroef zo vlak mogelijk in de gipsplaat weggeschroefd worden.

Let er op dat gipsplaatschroeven altijd een Phillips (PH) aandrijving hebben, in tegenstelling tot de in Nederland wat meer gangbare Pozidriv (PZ) aandrijving. Zorg er dus voor dat je de juiste bitjes in huis hebt wanneer je gipsplaatschroeven gaat monteren voor de maximale aandrijfkracht.

Welke gipsplaatschroeven heb ik nodig?

Schroevengroothandel.nl verkoopt vier verschillende soorten gipsplaatschroeven: fijn draad, grof draad, met boorpunt en gipsplaatschroeven met Hi-Lo draad. Elk type heeft een andere toepassing.

Gipsplaatschroeven met fijn draad gebruik je het beste om gipsplaten te monteren op metalen studs (dun metaal). De fijne draad zorgt ervoor dat de schroeven makkelijker door metalen studs heen kunnen snijden.

Gipsplaatschroeven met grof draad gebruik je om gipsplaten te bevestigen aan een houten onderconstructie. 

Gipsplaatschroeven met boorpunt gebruik je om gipsplaten te bevestigen op dikker metaal (tot 2 mm dik) zonder voor te boren.

Gipsplaatschroeven met Hi-Lo draad worden ook wel 'fermacellschroeven' genoemd en gebruik je om Fermacell-platen (gipsvezelplaten) vast te zetten op een houten of metalen onderconstructie. De speciale schroefdraad snijdt makkelijk door het sterke Fermacell heen.

Daarom Schroevengroothandel

  • Altijd de scherpste prijzen
  • Gratis levering vanaf €60.- (BE va. €90.-)
  • 2 jaar garantie
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info iDealpostNLDHL