PLAATSCHROEVEN

1-36 van 509

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1-36 van 509

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Een plaatschroef is een schroef die gebruikt wordt voor verwerking in metaal. Hij wordt ook wel parker genoemd. Binnen de plaatschroeven heb je weer verschillende categorieën zoals boorschroeven en zelftappers. Boorschroeven hebben een boorpunt wat voorboren overbodig maakt. Zelftappers hebben een normale punt waardoor je wel moet voorboren voordat je deze plaatschroeven kunt gebruiken.

Plaatschroeven hebben een cilinderkop, platkop of lenskop. Daarbij loopt het schroefdraad over de gehele lengte van de plaatschroef, in tegenstelling tot sommige houtschroeven. Daarbij zijn de schroefdraden zeer scherp waardoor ze gemakkelijk door hardere materialen als plaatstaal snijden.

Bij boorschroeven moet je goed opletten wat de maximale dikte van het plaatstaal is waar deze schroef geschikt voor is. Vaak zijn deze plaatschroeven geschikt voor staal, ijzer en aluminium.

Let bij de keuze van de juiste plaatschroeven ook op het materiaal dat u kiest. Verzinkte plaatschroeven zijn vaak voordeliger maar kunnen wel corroderen. Bedenk dus goed waar de plaatschroeven aan blootgesteld worden (vocht, chemicaliën) om te bepalen wat het juiste materiaal is. Gaat u plaatschroeven in een agressievere omgeving gebruiken, kies dan voor de RVS variant.

Naast de boorpunt en het materiaal heeft Schroevengroothandel uiteraard ook ruime keuze in verschillende kopvormen, aandrijvingen, lengtes en kleur voor alle verschillende typen plaatschroeven.

Naast boorschroeven verkopen wij ook vele Parkers of RVS Zelftappers. Ook montageschroeven behoren tot ons assortiment van plaatschroeven. Heeft u een vraag over onze plaatschroeven? Dan helpen wij u graag!

Daarom Schroevengroothandel

 • Altijd de scherpste prijzen
 • Gratis levering vanaf €60.- (BE va. €90.-)
 • 2 jaar garantie
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info iDealpostNLDHL