SLOTBOUTEN

181-216 van 267

 1. 4
 2. 5
 3. 6
 4. 7
 5. 8

181-216 van 267

 1. 4
 2. 5
 3. 6
 4. 7
 5. 8

Slotbouten
Slotbouten worden gebruikt voor zeer robuuste verbindingen. Wanneer je iets vastzet met een slotbout dan weet je zeker dat het muurvast zit. Slotbouten zijn bouten met een gladde ronde kop met daaronder een vierkant deel (het slot) en daar weer onder deels of geheel schroefdraad. Vooral bij het monteren van zware houten onderdelen, zoals bij een schutting, pergola of andere houten constructie, zijn slotbouten erg geschikt.

Het vastzetten van een slotbout gebeurt met een moer. Omdat de onderkant van de kop vierkant is, draait deze niet mee wanneer de slotbout wordt aangedraaid. Wanneer u slotbouten gebruikt om een metalen onderdeel te bevestigen dan valt het vierkante onderdeel in een vierkant gat waardoor de slotbout niet meedraait.

Slotbouten zien er strak uit omdat ze aan de bovenkant glad zijn. Ook zijn ze veilig voor bijvoorbeeld speeltoestellen aangezien ze geen scherpe kop hebben. Het bevestigen van de slotbout gebeurt dan ook volledig aan de onderkant met een moer (en eventuele ring om te voorkomen dat de moer in het hout wordt getrokken). Loshalen doet u ook weer vanaf de moerkant aangezien de kop glad is kunt u hier geen kracht op uitoefenen.

Verzinkte en RVS slotbouten
Verzinkte slotbouten zijn het goedkoopste en zijn prima geschikt voor indoor gebruik. Ze zijn ook harder dan RVS slotbouten. Het nadeel van verzinkte slotbouten is dat ze kunnen gaan corroderen als de zinklaag is aangetast. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer ze niet goed gemonteerd worden waardoor de buitenste laag beschadigd raakt. Komt er veel kracht op de slotbout te staan en is er weinig gevaar op corrosie dan kun je het beste verzinkte slotbouten gebruiken.

RVS slotbouten kun je het beste gebruiken wanneer je de slotbouten buiten of in vochtige ruimtes gaat verwerken. De slotbouten bij de Schroevengroothandel zijn van RVS A2. Dit is een veelgebruikte RVS afwerking die prima bestand is tegen corrosie in de meeste gevallen. Deze legering bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. RVS A2 is een stuk goedkoper dan RVS A4 en daarom vaak geschikter. Mocht je echt zwaar corrosiebestendige slotbouten nodig hebben (bijvoorbeeld voor de jachtbouw) dan kun je het beste RVS A4 nemen, die zijn nog bestendiger. Maar ook een stuk duurder.

Bij de Schroevengroothandel zijn alle slotbouten op voorraad. Vandaag besteld, morgen in huis. En gratis verzonden boven de 60,- euro.

Daarom Schroevengroothandel

 • Altijd de scherpste prijzen
 • Gratis levering vanaf €60.- (BE va. €90.-)
 • 2 jaar garantie
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info iDealpostNLDHL