Gipsplaatschroeven

Van hoog naar laag sorteren

1-12 van 24

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

1-12 van 24

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Gipsplaatschroeven oftewel snelbouwschroeven voor het monteren van gipsplaten op een houten of metalen onderconstructie.

Gipsplaatschroeven zijn gefosfateerd. Dit betekent dat er door middel van een chemisch proces een laagje onoplosbare fosfaten op de schroeven aan wordt gebracht. De reden waarom gipsplaatschroeven gefosfateerd zijn is dat ze dan geen reactie met het gips aangaan. Hierdoor krijg je geen verkleuring van de schroeven in het gips.

Voor het monteren van gipsplaat op een metalen profiel gebruik je gipslaatschroeven met boorpunt. Let hierbij wel goed op: gipsplaatschroeven hebben nagenoeg altijd een Philips aandrijving (PH2). Zorg dus voor de juiste bitjes wanneer je gipsplaatschroeven gaat monteren. De gipsplaatschroef heeft een zogeheten Trompetkop. Dit maakt het mogelijk om de schroef zo vlak mogelijk in de gipsplaat weg te schroeven.

Schroevengroothandel.nl heeft zowel gipsplaatschroeven met fijn draad, gipsplaatschroeven met grove draad, gipsplaatschroeven met boorpunt en gipsvezelplaatschroeven met Hi/Lo draad.